UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan DiyarbakırHevsel Bahçeleri’nde sezonun son hasadı yapılıyor.
33 medeniyete ev sahipliği yapan kentte, 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri’ndeki verimli topraklarda yılda dört ürün ekilip hasadı yapılıyor. Sebze ve yeşilliğin birçok türü burada ekilip sebze hali ve semt pazarlarında doğal ürünler olarak satılıyor. Sonbahar mevsiminin son günlerinde tarlada kalan roka, pazı, yeşil soğan ve dereotu gibi ürünlerin hasadı yapılıyor.
Üretici Sedat Hülük, Hevsel Bahçeleri’nde yılda 3-4 defa ürün yetiştirdiklerini, şu anda marul kaldığını, pazı yaprağı, ıspanak, dereotu, roka ve yeşil soğan yetiştirdiklerini söyledi.
Bunlar son hasatları olduğunu belirten Hülük, “Sezonu kapatıyoruz, hava soğuk oldu. Komşularım sebze haline gönderiyor, bazıları pazarcı gelip burada alıyor. Ben kendim satıyorum. Burada demeti 6-7 lira arası. Pazara götüren de 10-15 liradan veriyor. Toprağı çok bereketli” dedi. – DİYARBAKIR
Haber Kaynak : SONDAKIKA.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
09 Mayıs 2025SPOR
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025SPOR
09 Mayıs 2025SPOR
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025