Haberin DevamıHaberin Devamı
Mısırın pişme süresi, kullanılan tencerenin türüne ve mısırın tazeliğine göre farklılık gösterebilir. Genellikle düdüklü tencere, kısa sürede sonuç almak isteyenlerin ilk tercihidir. Ancak klasik tencereyle haşlama yapmak isteyenler için süreç biraz daha uzun sürebilir.
Düdüklü tencere, buharlı pişirme özelliği sayesinde mısırı çok daha kısa sürede pişirir. Taze mısır kullanıldığında, ortalama 20-30 dakika içinde yumuşacık bir haşlanmış mısır elde edebilirsiniz. Bu süre mısırın sertliğine göre 5-10 dakika değişebilir.
Eğer düdüklü tencereniz yoksa ve klasik yöntemle haşlama yapacaksanız, biraz daha sabırlı olmanız gerekebilir. Normal tencerede mısır haşlama süresi genellikle 2 ila 3 saat arasında değişmektedir. Süreci hızlandırmak için su kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak uzun süre pişirmeye devam etmelisiniz. Tencerenin kapağını kapalı tutmak da süreci kısaltmaya yardımcı olabilir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
09 Mayıs 2025SPOR
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025SPOR
09 Mayıs 2025SPOR
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025